Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta de almendras
- 100 g de azúcar glas
- 120 g de almendra molida
- 20 g de clara de huevo
Stollen
- 100 g de almendras crudas sin piel
- 400 g de harina de fuerza (y un poco más para espolvorear)
- 40 g de levadura prensada fresca
- 120 g de leche a temperatura ambiente
- 200 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 1 huevo
- 1 pellizco de sal
- 250 g de pasas sin semillas
- 50 g de naranja confitada troceada
- 50 g de frutas confitadas variadas troceadas
- 40 g de ron
Horneado
- 80 g de mantequilla fundida
- 50 g de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1104 kJ / 263 kcal
- Białko
- 3.62 g
- Węglowodany
- 29.87 g
- Tłuszcz
- 13.42 g
- Błonnik
- 1.98 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bundt cake de mantequilla con nueces pacanas
2h 30 min
Masa quebrada
5min
Galette des Rois
1h
Scones de suero de leche con queso fresco
6 Std. 40 Min
Moldes de arroz glutinoso al vapor con carne de cerdo
2h 30 min
Brioche
5h
Cake especiado de frutos secos y ron
2j 15 menit
Kugelhopf alsaciano
4h
Stollen de chocolate
2h
Mierensinas
1h 10 min
Pastel crujiente de manzana
1h 15 min
Tarta Tatín
1h 30min