![Stollen Stollen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/52051FC3-1F87-46D1-AA9B-37B4973B469B/Derivates/8B9495E8-6FB7-4572-9636-EC594745555D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta de almendras
- 100 g de azúcar glas
- 120 g de almendra molida
- 20 g de clara de huevo
Stollen
- 100 g de almendras crudas sin piel
- 400 g de harina de fuerza (y un poco más para espolvorear)
- 40 g de levadura prensada fresca
- 120 g de leche a temperatura ambiente
- 200 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 1 huevo
- 1 pellizco de sal
- 250 g de pasas sin semillas
- 50 g de naranja confitada troceada
- 50 g de frutas confitadas variadas troceadas
- 40 g de ron
Horneado
- 80 g de mantequilla fundida
- 50 g de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1104 kJ / 263 kcal
- Białko
- 3.62 g
- Węglowodany
- 29.87 g
- Tłuszcz
- 13.42 g
- Błonnik
- 1.98 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panettone con nueces, arándanos y chocolate blanco
4 godz. 20 min
Kugelhopf alsaciano
4h
Stollen de chocolate
2ч.
Stollen
1ч. 20 мин.
Mierensinas
1 godz. 10 min
Brioche
8h
Pan de leche
2ч. 20 мин.
Scones con pasas y nueces
30 min
Cake a la cerveza negra
50 мин.
Panecillos de San Ignacio
25 godz.
Tozzetti
1ч. 30 мин.
Bundt cake de especias
2ч.