Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de almendras crudas sin piel
- 500 g de leche
- 70 g de pasta de almendras (mazapán) en trozos
- 1 pellizco de sal
- 1 - 2 cucharadas de piel de naranja rallada
- 50 g de sémola de trigo
- 30 g de mermelada de albaricoque (y 4 cucharaditas más)
- 40 g de zumo de naranja recién exprimido
- 30 g de orejones de albaricoque en trocitos
- 2 cucharadas de almendras laminadas tostadas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 878 kJ / 209 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel francés con fresas (millasson)
1 Std. 10 Min
Merengue suizo
10min
Nectarinas especiadas al vapor
Brak ocen
Cóctel Vaina chilena
5min
Cerezas gratinadas
45min
Natillas con sémola
20min
Leche asada
4h 40min
Postre de queso fresco y cerezas
1h 45min
Bavaroise de naranja
5h 15 min
Tarta de nuez
1h 15min
Crème brûlée
4 godz. 30 min
Tarta de naranja
5h