Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g de polenta
- 140 g de harina de repostería
- 60 g de azúcar
- 50 g de miel
- 2 cucharaditas rasas de levadura química en polvo
- 1 cucharadita de sal
- 1 huevo
- 250 g de leche
- 60 g de aceite de girasol (y un poco más para pincelar)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 728 kJ / 174 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Magdalenas de manzana y dátiles (sin azúcar)
1 Std.
Rosquillas de batata (Kuih keria) - Malasia
2 godz. 20 min
Snack de pistachos con dátiles
1 Std.
Compota de ruibarbo con yogur
20min
Magdalenas de polenta con hojas de salvia
30min
Empanada griega de espinacas (spanakopita)
1h 20min
Bizcocho de plátano y nueces
40min
Galletas de chocolate con azúcar de coco
30min
Bizcocho húmedo de mandarina y coco
1 Std. 40 Min
Masa sablé con almendras (sin huevo)
45min
Cake de manzana y especias
1 godz. 15 min
Caracolas de canela
2 Std.