Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de relleno
- 80 g de azúcar
- 35 g de maicena
- 270 g de leche entera
- 70 g de nata
- 2 yemas de huevo
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 10 g de mantequilla
Franchipán
- 70 g de almendras crudas sin piel
- 70 g de azúcar
- 2 yemas de huevo
- 50 g de mantequilla fundida
-
15
gotas de extracto natural de almendra
lub 1 almendra amarga cruda - 10 g de ron
Masa
- 250 g de harina de repostería
- 100 g de azúcar glas
- 1 pellizco de sal
- 110 g de mantequilla en porciones, a temperatura ambiente
- 1 huevo (M)
Montaje
- 250 g de arándanos frescos
- 2 cucharadas de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 846 kJ / 202 kcal
- Białko
- 3.32 g
- Węglowodany
- 24.89 g
- Tłuszcz
- 9.94 g
- Błonnik
- 1.04 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de ciruelas
1 godz. 5 min
Mince pies
1h
Choripanes con salsa pebre
2h
Merengue suizo
10 min
Cóctel Vaina chilena
5 min
Tarta de limón y merengue
3h
Tarta de ciruelas
1h
Charlota de chocolate blanco con fruta fresca
5h
Crème brûlée
4h 30 min
Glaseado blanco
5 min
Cheesecake de frambuesas
3h 25 min.
Tarta a las tres leches
12óra 45p