Pizza mit Rucola und Parmaschinken

Pizza mit Rucola und Parmaschinken

4.7 894 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Teig
  • Mehl
    350 g
  • Wasser lauwarm
    200 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    25 g
  • Salz
    1 TL
  • Zucker
    1 Prise
Belag und Fertigstellung
  • Mozzarella abgetropft, in Stücken
    370 g
  • Zwiebel klein, halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    10 g
  • geschälte Tomaten (400 g), gut abgetropft
    1 Dose
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Rucola grob zerkleinert
    50 - 80 g
  • Basilikum abgezupft
    2 EL
  • Parmaschinken
    10 - 12 Scheiben
  • Parmesan am Stück
    30 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 724 kcal / 3029 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 4.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...