Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 350 g Mehl
- 200 g Wasser, lauwarm
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 25 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Salz
- 1 Prise Zucker
Belag und Fertigstellung
- 370 g Mozzarella, abgetropft, in Stücken
- 1 Zwiebel, klein, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Öl
- 1 Dose geschälte Tomaten (400 g), gut abgetropft
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 50 - 80 g Rucola, grob zerkleinert
- 2 EL Basilikum, abgezupft
- 10 - 12 Scheiben Parmaschinken
- 30 g Parmesan, am Stück
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3029 kJ / 724 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 4.9 g
Alternatywne przepisy
Flammkuchen mit Aprikosen, Serranoschinken und Rucola
1 godz. 10 min
Flammkuchen mit Melone und Serrano
1h 15min
Pizza Frescolina
1h 40min
Pizza-Bruschetta
1 godz. 30 min
Spargel-Flammkuchen mit Kräutersauce und Schinken
1h 40min
Mini-Pizzen mit Ziegenkäse
1h 40min
Räucherlachs-Pizza
1h
Tomaten-Rucola-Pizza
50 min
Pizza Bianco mit Pesto und Mozzarella
1h 25min
Pizza Hawaii
1h 35 min.
Pizza mit Schinken und Pilzen
1 godz. 45 min
Pizza Margherita mit Bier
2 godz. 10 min