Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Zwiebel, halbiert
- 150 - 200 g Wasser
- 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- 700 g Pellkartoffeln, gepellt, je nach Größe ganz oder halbiert
- ½ TL Salz
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- ¼ TL Muskat
- 30 g Essig
- 30 g Öl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 959 kJ / 230 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Senf-Balsamico-Dressing
10min
Schupfnudeln mit Sauerkraut
50min
Kartoffelsalat Badische Art
6 godz.
Feldsalat mit Kartoffeldressing
30 min
Kartoffelsalat
1h 30min
Glasierte Möhren
45 min
Balsamico-Senf-Dressing
5min
Schaschlik mit Paprika und Reis
1h 10min
Rheinischer Wurstsalat
1 Std. 15 Min
Erdäpfelsalat
55min
Kartoffelsalat für Eilige
45 min
Bayrischer Kartoffelsalat
10min