Quiche au poulet, curry et champignons

Quiche au poulet, curry et champignons

4.5 310 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 parts

Składniki

  • 1 pâte brisée maison
  • farine de blé pour le plan de travail
  • 3 tranches de jambon de poulet
  • 200 g de champignons de Paris en conserve égouttés
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 œuf
  • 50 g de fromage râpé
  • 3 pincées de curry en poudre à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 17.5 g
Kalorie 1961 kJ / 470.5 kcal
Tłuszcz 31.8 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 28.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...