Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Olivenöl
- 2 ½ TL Ras el Hanout (siehe Tipp)
- ¼ TL Chiliflocken, getrocknet
- 150 - 200 g Erdäpfel, festkochend, geschält
- 150 - 200 g Karotten
- 150 - 200 g Lauch
- 150 g gelbe Linsen
- 700 g Wasser
- 1 TL Salz
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) -
2
EL frische Petersilie, gehackt
lub 2 EL frischer Koriander, gehackt - 4 EL Sauerrahm (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1132 kJ / 271 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 9 g
Alternatywne przepisy
Linsen-Tomaten-Suppe
30 min
Rote-Linsen-Suppe
40 min
Bohnen-Tomaten-Eintopf
45 min
Marokkanische Kichererbsensuppe
55min
Linsensuppe mit Spinat und Zitrone
40 min
Minestrone mit Kichererbsen
45 min
Ingwer-Linsensuppe mit Kokosmilch
40 min
Rote-Linsen-Bulgur-Suppe
1h 10min
Minestrone mit Kichererbsen
13h
Orientalischer Linseneintopf
35min
Bohnen "bretonische Art" (Eintopf)
35min
Rote Linsen-Kürbissuppe
35min