Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa para tempura al jengibre
- 1 trozo de jengibre fresco (aprox. 1 cm)
- 150 g de salsa de soja
- 50 g de mirin
- 10 g de vinagre de arroz
-
50
g de caldo de pescado
lub 50 g de agua - 1 pellizco de chile seco desmenuzado
Tempura de algas wakame
- 10 - 15 g de alga wakame deshidratada
- 500 g de aceite para freír
- 12 cubitos de hielo para el baño María frío
- 120 g de harina de trigo
- 35 g de maicena
- 1 yema de huevo
- 200 g de agua muy fría
- 1 cucharadita de azúcar
- 1 pellizco de levadura química en polvo
- ½ cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1265 kJ / 302 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 30.6 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pak choi coreano (Bok choy doenjam muchim) - Corea
20 Min
Lassi salado - India
5 Min
Zatar - Oriente Próximo
5 Min
Dip coreano con manzana (Sagwa-ssamjang) - Corea
10 Min
Tortitas de habas de soja (Bindaetteok Jeon) - Corea
8 Std. 30 Min
Shortbread
50min
Lubina a la cantonesa - China
25 Min
Guiso de ternera (Kuruma iraichchi) y pan roti de coco - Sri Lanka
1h 40min
Sopa de miso
25 Min
Sopa thai de pollo
30min
Paté de berenjena (Baba ganush) - Líbano
2h 10min
Mejillones en curry blanco - Sri Lanka
30min