Algas wakame en tempura - Japón

Algas wakame en tempura - Japón

5.0 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
4 raciones

Składniki

Salsa para tempura al jengibre
  • de jengibre fresco (aprox. 1 cm)
    1 trozo
  • de salsa de soja
    150 g
  • de mirin
    50 g
  • de vinagre de arroz
    10 g
  • de caldo de pescado
    50 g
    50 g de agua
  • de chile seco desmenuzado
    1 pellizco
Tempura de algas wakame
  • de alga wakame deshidratada
    10 - 15 g
  • de aceite para freír
    500 g
  • cubitos de hielo para el baño María frío
    12
  • de harina de trigo
    120 g
  • de maicena
    35 g
  • yema de huevo
    1
  • de agua muy fría
    200 g
  • de azúcar
    1 cucharadita
  • de levadura química en polvo
    1 pellizco
  • de sal
    ½ cucharadita

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 302 kcal / 1265 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 17.1 g
Węglowodany 30.6 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...