Wersje kompatybilne
Bärlauchpalatschinken mit Zitronen-Ziegenkäse-Creme
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 - 70 g frische Bärlauchblätter, nach Geschmack
- 160 g Buchweizen
- 3 Eier (je 53-63 g)
- 300 g Milch
- ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 150 g Ziegenfrischkäse (z. B. Chauvreaux)
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 200 g Zucchini, in Stücken
- 20 g Olivenöl
- etwas Butterschmalz zum Braten
- 100 g grüne Erbsen, frisch oder tiefgekühlt
- 100 g Zuckererbsenschoten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2139 kJ / 510 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Bärlauchlaibchen mit Kräutercreme
40 dk
Rote-Rüben-Tarte mit Feta
50 dk
Erdäpfel-Spinat-Roulade
2h 30min
Brennnessel-Cheesecake mit Spargel
2sa
Karotten-Bärlauchfrittata
30min
Kräuter-Palatschinken mit Spargel
35min
Bärlauch-Brennnesselspätzle mit Bergkäse
45min
Rote Rüben Gnocchi mit Krenmousse
1 Std. 45 Min
Spinatknödel auf Spargel-Morchel-Ragout
1h 15min
Pastinaken-Sesam-Suppe mit Couscousknöderln
1h 10min
Bärlauch-Gnocchi
1h 15min
Mangold-Polenta-Auflauf mit Ricotta
1sa