Wersje kompatybilne
Bärlauchpalatschinken mit Zitronen-Ziegenkäse-Creme
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 - 70 g frische Bärlauchblätter, nach Geschmack
- 160 g Buchweizen
- 3 Eier (je 53-63 g)
- 300 g Milch
- ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 150 g Ziegenfrischkäse (z. B. Chauvreaux)
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 200 g Zucchini, in Stücken
- 20 g Olivenöl
- etwas Butterschmalz zum Braten
- 100 g grüne Erbsen, frisch oder tiefgekühlt
- 100 g Zuckererbsenschoten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2139 kJ / 510 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Bärlauchcremesuppe
30 Min
Bärlauch-Brennnesselspätzle mit Bergkäse
45 Min
Bärlauchroulade mit Paprikasalat
1 Std.
Bärlauchpalatschinken mit Lammhaschee und Sauerrahmdip
1 Std. 30 Min
Brennnessel-Cheesecake mit Spargel
2 Std.
Karotten-Bärlauchfrittata
30 Min
Bärlauchlaibchen mit Kräutercreme
40 Min
Pikanter Kaiserschmarrn mit Leinöl-Kräuter-Creme
30 Min
Bärlauch-Erdäpfelkas
40 Min
Rote Rüben Gnocchi mit Krenmousse
1 Std. 45 Min
Bärlauchmuffins
1 Std. 10 Min
Erdäpfel-Bärlauchsuppe
30 Min