Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di cipolla a metà
- ½ spicchio di aglio
- 3 foglie di salvia fresca, lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di origano fresco
- 4 filetti di acciuga sott'olio
- 15 olive nere denocciolate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 320 g di pasta secca corta tipo gomiti (o altro tipo di pasta cottura 11 minuti)
- 5 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 120 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 30 g di pecorino Romano (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1895 kJ / 453 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta ricotta e pomodorini
30 Min
Penne tonno, pinoli e limone
30 Min
Farfalle alle olive e mozzarella
30 Min
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35 dk
Tortiglioni in salsa eoliana
40 dk
Penne alla puttanesca
35 dk
Penne all'arrabbiata
20 dk
Bucatini all'amatriciana
45 dk
Farfalle ai sapori di Sicilia
45 dk
Fusilli tricolore
30 Min
Rigatoni affumicati
25 min
Spaghetti all'amatriciana
35 dk