Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla alle mandorle
- 170 g di mandorle pelate
- 150 g di zucchero
- 150 g di farina tipo 1
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di bicarbonato di sodio
- 150 g di burro a pezzi
- 1 albume
Crema al burro
- 120 g di zucchero
- 50 g di burro a pezzi
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 20 g di latte
Terminare la preparazione
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 586 kJ / 140 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13.4 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata di frolla montata alle nocciole
1 Std. 20 Min
Torta Diplomatica
3h
Miniroscón de Reyes (ciambelline spagnole del Re)
3h
Millefoglie al cioccolato e croccante di frutta secca
3h 50min
Savoiardi morbidi
40min
Tiramisù al profumo di lavanda
5óra
Freakshake con bomboloni alla crema Bimby®
1u.
Ravioli di cioccolato con crema alla vaniglia
1 Std. 20 Min
Torta di marzapane (Simnel Cake)
3h
Cremoso al caffè
5 godz. 30 min
Torta panna, fragole e lamponi
2 godz.
Taralli neri dolci
1u.