Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla alle mandorle
- 170 g di mandorle pelate
- 150 g di zucchero
- 150 g di farina tipo 1
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di bicarbonato di sodio
- 150 g di burro a pezzi
- 1 albume
Crema al burro
- 120 g di zucchero
- 50 g di burro a pezzi
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 20 g di latte
Terminare la preparazione
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 586 kJ / 140 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13.4 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sbriciolata con crema inglese alla vaniglia
1 Std. 30 Min
Frollini classici al burro
50 Min
Biscottini alle mandorle
35min
Biscotti ai semi
30 Min
Biscotti al burro, albicocca e caffè
3u.
Amandovolo
1h 15min
Taralli dolci speziati
55min
Rotolo decorato
1 Std. 5 Min
Biscotti alle nocciole glassati
1 Std.
Taralli morbidi allo yogurt
4hod. 25min
Biscotti mandorle e arancia
2h 20 min
Torta sbrisolona
55min