Wersje kompatybilne
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di uova intere
- 30 g di tuorli d'uovo
- 200 g di zucchero semolato
- 30 g di miele
- 1 pizzico di sale bucaneve
- 1 pizzico di estratto di vaniglia naturale plastico
- 190 g di farina di riso
- 35 g di cacao amaro in polvere
- 5 g di lievito in polvere per dolci
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di pere fresche, a dadini
Composizione
- 250 g di pere sciroppate
- 60 g di gelatina neutra
- 50 g di zucchero bucaneve
- 80 g di cioccolato plastico
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1130 kJ / 270 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 46.6 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta arance rosse e miele
1h 30min
Torta rustica di pere
2h
Crostata albicocche e lamponi
1h 20min
Plum cake frutta candita e uvetta (senza glutine)
2 Std. 15 Min
Torta di semola mandorle e miele
1 Std. 15 Min
Crostata di pere
1h 40min
Torta carote e mango (senza glutine)
2 godz. 55 min
Torta di castagne integrale
1h 30min
Torta di carote
1 Std. 10 Min
Torta alle mandorle, mirtilli e limone (senza lattosio)
1h
Torta di carote e mandorle (senza glutine)
2h 40min
Torta di mele, cannella e mandorle
1h 30min