Wersje kompatybilne
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di uova intere
- 30 g di tuorli d'uovo
- 200 g di zucchero semolato
- 30 g di miele
- 1 pizzico di sale bucaneve
- 1 pizzico di estratto di vaniglia naturale plastico
- 190 g di farina di riso
- 35 g di cacao amaro in polvere
- 5 g di lievito in polvere per dolci
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di pere fresche, a dadini
Composizione
- 250 g di pere sciroppate
- 60 g di gelatina neutra
- 50 g di zucchero bucaneve
- 80 g di cioccolato plastico
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1130 kJ / 270 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 46.6 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta veloce ai cachi mela
45 Min
Torta semplice alle prugne
40 Min
Torta alle pesche
1h 10min
Torta di mele e nocciole
1 Std.
Crostata albicocche e lamponi
1 Std. 20 Min
Torta di castagne integrale
1 Std. 30 Min
Muffin di carote e semi di papavero
1h 5min
Biscotti morbidi alle pere e frutta secca
45 Min
Torta alle mandorle, mirtilli e limone (senza lattosio)
1 Std.
Torta di farro al cacao e pere (vegan)
1 Std.
Torta di mele, cannella e mandorle
1 Std. 30 Min
Torta di rose di mele
1h 10min