Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
- 250 g di latte intero
- 180 g di zucchero
- 20 g di caffè solubile
- 10 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua per 10 minuti e poi strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1820 kJ / 435 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 31.2 g
Alternatywne przepisy
Panna cotta con salsa al caramello
6 Std. 20 Min
Budino alla fragola
2h 15min
Budino al caramello
3j 20 menit
Cioccolata bianca calda ai pistacchi
15 min
Salsa al caramello
35min
Salsa caramello al caffè
45min
Panna cotta
6h 30min
Mousse ai mirtilli
3 Std.
Panna cotta alla crema al whisky
4h 30min
Panna cotta (per 2 persone)
5 Std. 30 Min
Panna cotta al pistacchio e salsa al cioccolato bianco
4h 20 phút
Panna cotta ai mirtilli
6h 30min