Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 300 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 40 g di gocce di cioccolato
- 160 g di meringhe, sbriciolate grossolanamente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 774 kJ / 185 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Brutti ma buoni di Gavirate
1h 55min
Crespelle prosciutto e mozzarella
1h 30min
Crema di Cogne
15 min
Crema al torroncino
10min
Crespelle alla valdostana
2h
Meringhe
2h
Meringata alle fragole
2h
Semifreddo al torrone in salsa di cioccolato
5h 45min
Baci di dama
1h 30min
Budino cioccolato e amaretti
2h 55min
Salsa tonnata
20min
Torta sbrisolona
55min