Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di cipollotto a pezzi
- 30 g di scalogno a metà
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 mela renetta sbucciata a cubetti (1 cm)
- 5 rametti di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 280 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
25
g di lievito di birra fresco
lub 2 ½ cucchiaini di lievito di birra disidratato - 500 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
- 2 cucchiaini di sale
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 950 kJ / 227 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia ripiena alla mozzarella
50 min
Gnocco emiliano
4h 50min
Focaccia alle cipolle
2 godz. 20 min
Focaccia al rosmarino
2h 30min
Pane di patate
3h
Focacce ai semi con salsa alle erbe e noci
2h 40min
Panini di patate
20u.
Focaccia ai 4 formaggi
45 min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4 Std. 55 Min
Focaccia alle patate (per 1 persona)
1 godz. 30 min
Focaccia con i fiocchi (di Erica Liverani)
4h 5min
Focaccia al latte
6 Std. 30 Min