Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 370 g Butter, weich, in Stücken
- 370 g Zucker
- 500 g Mehl
- 3 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. Backpulver
- 5 Eier
- 1 Prise Salz
- 120 g zarte Haferflocken
- 1400 g Äpfel, geschält, geviertelt
- 4 EL Zitronensaft
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 20 Stücke
- Kalorie
- 31546 kJ / 7536 kcal
- Białko
- 106 g
- Węglowodany
- 954 g
- Tłuszcz
- 359 g
- Błonnik
- 56 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1h
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 Std. 15 Min
Apfeltorte mit Zwiebackhaube
1h 30min
Heidelbeertorte mit Streuseln
1h
Pflaumen-Sandkuchen
1 Std. 40 Min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1h 45min
Schoko-Kirsch-Kuchen
1h 5min
Schmand-Kirsch-Kuchen
50min
Apfel-Sandkuchen
1h 30min
Apfelkuchen satt
1h 30min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2h 30min