Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Mehl
- 240 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Backpulver
- 1 TL Salz
-
250
g Margarine, in Stücken
lub 250 g Butter, weich, in Stücken -
1
Ei
lub 2 Eigelb - 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 15 g Speisestärke
- 500 g Apfelsaft
- 400 g Äpfel, in Würfeln (1,5 cm)
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1739 kJ / 415 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 Std.
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15min
Pfirsich-Schmand-Krümelkuchen
3 Std. 30 Min
Heidelbeertorte mit Streuseln
1 Std.
Käsekuchen mit Mandarinen
9h 20min
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 godz. 5 min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9h 30min
Rotkäppchen-Kuchen
4h
Himbeer-Käsekuchen
8h
Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1 Std.
Apfelrahmkuchen
1 Std. 50 Min