Urządzenia i Akcesoria
Himbeer-Käsekuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 8 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten125 g
-
Mehl250 g
-
Zucker285 g
-
Ei1
-
Backpulver½ Pck.
-
Milch500 g
-
Vanillepuddingpulver2 Pck.
-
Zitronensaft1 EL
-
Schmand600 g
-
Himbeeren, frisch500 g
-
Wasser200 g
-
Tortenguss, weiß1 Pck.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1778 kJ /
425 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2019
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kirsch-Windbeutel-Dessert
1h 15min
Erdbeer-Maulwurfkuchen
5h
Erdbeer-Sahne-Torte ohne Gelatine
2h 30min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15min
Kirsch-Streusel-Kuchen
1h
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2h 30min
Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Rotkäppchen-Kuchen
4h
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4h 10min
Käsekuchen mit Mandarinen
9h 20min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9h 30min
Basic-Käsekuchen
10h