Urządzenia i Akcesoria
Rotkäppchen-Kuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken190 g
-
Zucker200 g
-
Salz1 Prise
-
Eier3
-
Mehl200 g
-
Backpulver2 TL
-
Kakaopulver20 g
-
Milch20 g
-
Sauerkirschen (Abtropfgew. 350 g), abgetropft, Saft aufgefangen1 Glas
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt400 g
-
Sahnesteif3 Pck.
-
Vanillezucker, selbst gemacht3 EL
-
Magerquark500 g
-
Tortenguss, rot1 Pck.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
10 g
Kalorie
2004 kJ /
478 kcal
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kirsch-Vanille-Torte
24 Std.
Himbeer-Mascarpone-Torte
3 Std.
Multifrucht-Erdbeer-Traum
1 Std. 40 Min
Maulwurfkuchen
2 Std. 30 Min
Himbeer-Käsekuchen
8 Std.
Kirsch-Windbeutel-Torte
5 Std.
Rote-Grütze-Torte
5 Std. 30 Min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 Std. 30 Min
Russischer Zupfkuchen
1 Std. 30 Min
Zimt-Torte
1 Std. 30 Min
Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 Std. 30 Min