![Rotkäppchen-Kuchen Rotkäppchen-Kuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/644A596E-DE61-4A48-8C27-1D60EBEFB43C/Derivates/8a01b48e-e310-49fe-85d5-9f4cf5ad947b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 190 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 3 Eier
- 200 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 20 g Kakaopulver
- 20 g Milch
- 1 Glas Sauerkirschen (Abtropfgew. 350 g), abgetropft, Saft aufgefangen
- 400 g Sahne
- 3 Pck. Sahnesteif
- 3 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 500 g Magerquark
- 1 Pck. Tortenguss, rot
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2004 kJ / 478 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 Std.
Russischer Zupfkuchen
1 godz. 30 min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 Std. 15 Min
Multifrucht-Erdbeer-Traum
1j 40 menit
Maulwurfkuchen
2h 30min
Käsekuchen mit Mandarinen
9 Std. 20 Min
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2 Std.
Apfel-Käsekuchen
1j 40 menit
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 Std. 30 Min
Kirsch-Windbeutel-Torte
5 godz.
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2h 30min
Himbeer-Käsekuchen
8 Std.