Urządzenia i Akcesoria
Eierlikörkuchen mit Nuss-Nougat-Swirl
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
15 Scheiben
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten250 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bestäuben250 g
-
Zucker250 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Salz1 Prise
-
Eier4
-
Eierlikör200 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Nuss-Nougat-Creme (z.B. Nutella)170 g
-
Kakao30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
1623 kJ /
388 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rotweinschnitten mit Kirschen
1 godz.
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7 godz.
Marmorierter Eierlikörkuchen
1 godz. 15 min
Eierlikörkuchen
1 godz. 10 min
Apfelrahmkuchen
1 godz. 50 min
Rotweingugelhupf
1 godz. 40 min
Rumtorte
4 godz.
Schneebälle
3 godz. 35 min
Lebkuchen-Gugelhupf
1 godz. 20 min
Eierlikör-Mandel-Torte
4 godz.
Glühweinkuchen
1 godz. 10 min
Schoko-Gewürzkuchen
5 godz.