Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 100 g Butter, kalt, in Stücken
- 80 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Ei
- 250 g Mehl
- 2 TL Backpulver
Schmandmischung und Fertigstellung
- 3 Eier
- 150 g Zucker
- 2 Pck. Vanillepuddingpulver
- 600 g Schmand
- 600 g Sahne
- 2 EL Zimt-Zucker-Mischung
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2315 kJ / 553 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Nusskuchen
1 Std.
Nusskuchen
1 Std. 10 Min
Zimt-Torte
1h 30min
Russischer Zupfkuchen
1h 30min
Schmand-Kirsch-Kuchen
50 Min
Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2h 30min
Apfelrahmkuchen
1h 50min
Rotkäppchen-Kuchen
4h
Buttermilchkuchen mit Nuss
45 Min
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7 Std. 15 Min
Kokos-Kirsch-Käsekuchen
7 Std. 30 Min