Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 100 g Butter, kalt, in Stücken
- 80 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Ei
- 250 g Mehl
- 2 TL Backpulver
Schmandmischung und Fertigstellung
- 3 Eier
- 150 g Zucker
- 2 Pck. Vanillepuddingpulver
- 600 g Schmand
- 600 g Sahne
- 2 EL Zimt-Zucker-Mischung
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2315 kJ / 553 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Russischer Zupfkuchen
1h 30min
Rumtorte
4h
Nusskuchen
1h 10min
Pfirsich-Schmand-Krümelkuchen
3h 30min
Nusskuchen
1h
Buttermilchkuchen mit Nuss
45min
Buttermilchkuchen
50min
Schmand-Kirsch-Kuchen
50min
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7 Std. 15 Min
Rotkäppchen-Kuchen
4h
Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Apfelrahmkuchen
1h 50 min