Urządzenia i Akcesoria
Rahmkuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz. 25 min
12 Stücke
Składniki
Mürbeteig
-
Butter kalt, in Stücken100 g
-
Zucker80 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Ei1
-
Mehl250 g
-
Backpulver2 TL
Schmandmischung und Fertigstellung
-
Eier3
-
Zucker150 g
-
Vanillepuddingpulver2 Pck.
-
Schmand600 g
-
Sahne600 g
-
Zimt-Zucker-Mischung2 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
2315 kJ /
553 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Russischer Zupfkuchen
1 godz. 30 min
Apfel-Schmand-Torte
2 godz.
Gefüllter Schokoladenkranz
5 godz. 40 min
Apfelrahmkuchen
1 godz. 50 min
Schmand-Ananas-Kuchen
7 godz.
Schmandkuchen ("Falscher" Cheesecake)
1 godz. 55 min
Kokos-Kirsch-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Himbeer-Quark-Streusel
7 godz. 20 min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7 godz. 15 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.