Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 20 g di cacao amaro in polvere
- 150 g di burro freddo a pezzi + q.b. per imburrare
- 1 pizzico di sale
- 2 tuorli
- 25 g di latte freddo
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 1 uovo leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 11686 kJ / 2793 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 326 g
- Tłuszcz
- 150 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cioccolato temperato
15 min
Sacher Torte
2óra 30p
Glassa al cioccolato
20 min
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Pasta frolla
1 godz. 50 min
Albumi montati a neve
5 min
Tarte brownies all'arancia di Luca Montersino
2óra 30p
Tartellette al pistacchio, ricotta e mirtilli
2óra 30p
Torta meringata al limone con glassatura veloce
3 godz. 15 min
Cream tart
4 godz.
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 min
Torta Sacher
3h 30 min