Torta brulée

Torta brulée

4.1 18 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 11 godz.
8 fette

Składniki

Pasta frolla
  • 100 g zucchero
  • 200 g di burro molto freddo a pezzi
  • 370 g di farina tipo 00
  • 1 uovo (da 60 g)
  • 1 pizzico di sale
Crema
  • 1 limone
  • 180 g zucchero
  • 450 g di latte intero
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 6 tuorli
  • 40 g di amido di mais (maizena)
  • 8 g di gelatina in fogli ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
Terminare la preparazione
  • 50 g di zucchero di canna

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 11.2 g
Kalorie 3205 kJ / 766 kcal
Tłuszcz 41.2 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 87.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...