Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- 200 g di burro molto freddo a pezzi
- 370 g di farina tipo 00
- 1 uovo (da 60 g)
- 1 pizzico di sale
Crema
- 1 limone
- 180 g di zucchero
- 450 g di latte intero
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 6 tuorli
- 40 g di amido di mais (maizena)
- 8 g di gelatina in fogli, ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
Terminare la preparazione
- 50 g di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 3205 kJ / 766 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 87.5 g
- Tłuszcz
- 41.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta Sacher bianca
2h 15min
Torta all'ananas, limoncello e amaretti
1u. 50min
Polenta concia alla valdostana
1h 40min
Torta del cardinale
3h 30min
Parfait al mascarpone e vaniglia
2h 35 min
Torta cappuccino
2 Std.
Cotton cheesecake
2 Std. 45 Min
Tiramisù limone e amaretti
45min
Crostata al tiramisù
3 Std. 15 Min
Cheesecake cotta alle mele
6u. 30min
Torta di crêpes tiramisù
6u. 30min
Torta magica
4u.