Urządzenia i Akcesoria
Floating Islands
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
-
milk450 g
-
egg yolks from medium eggs6
-
sugar70 g
-
vanilla sugar, homemade15 g
Meringue Islands
-
sugar30 g
-
egg whites from medium eggs6
-
fine sea salt1 pinch
-
liquid caramel (opcjonalnie) (see tip)30 g
-
pistachio nuts, unsalted, shelled (opcjonalnie) chopped25 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
10 g
Kalorie
887 kJ /
212 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tiramisu
5h 20min
Sherry Panettone
5h 15min
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1h 10min
Floating islands
40min
Tiramisu
5h 20min
Piped Raspberry Mousse
1h
Empress Rice with Crème Anglaise
2h
Pear Frangipane
1h 30min
Polenta
1h
Crostata di Marmalata (Italian Jam Tart)
2h 35min
Liver Cake
1h 50min
Strawberry Bavarois
6h