Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
- 450 g milk
- 6 egg yolks, from medium eggs
- 70 g sugar
- 15 g vanilla sugar, homemade
Meringue Islands
- 30 g sugar
- 6 egg whites, from medium eggs
- 1 pinch fine sea salt
- 30 g liquid caramel (see tip) (opcjonalnie)
- 25 g pistachio nuts, unsalted, shelled, chopped (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 887 kJ / 212 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Crêpes
1 Std. 15 Min
Emmental Gougères
50 Min
Salame di Cioccolato (Chocolate Salami)
3 Std. 10 Min
Pea Soup with Squid and Tomatoes
50 Min
Classic Zabaglione
15 min.
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 min.
Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce
15 min.
Palmiers Two Ways
1 Std. 40 Min
Greek Cheese Filo Pie (Tiropita)
1 Std. 10 Min
Floating islands
40 Min
Creamy Pea Soup with Serrano Chips
30 min.
Sabayon (Zabaglione)
15 min.