
Urządzenia i Akcesoria
Floating Islands
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
-
milk450 g
-
egg yolks from medium eggs6
-
sugar70 g
-
vanilla sugar, homemade15 g
Meringue Islands
-
sugar30 g
-
egg whites from medium eggs6
-
fine sea salt1 pinch
-
liquid caramel (opcjonalnie) (see tip)30 g
-
pistachio nuts, unsalted, shelled (opcjonalnie) chopped25 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
212 kcal /
887 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pears in red wine
3 godz. 20 min
Chicken Liver Parfait
2 godz. 40 min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50 min
Salmon Soufflé
1 godz.
Cherry and almond clafoutis pudding
3 godz.
Floating islands
40 min
Mayonnaise
5 min
Piped Raspberry Mousse
1 godz.
Courgette Omelette
40 min
Normandy Apple Flan
1 godz. 25 min
Tarte au Citron Reconstructed
50 min
Lemon Tiramisu
6 godz. 25 min