Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
- 450 g milk
- 6 egg yolks, from medium eggs
- 70 g sugar
- 15 g vanilla sugar, homemade
Meringue Islands
- 30 g sugar
- 6 egg whites, from medium eggs
- 1 pinch fine sea salt
- 30 g liquid caramel (see tip) (opcjonalnie)
- 25 g pistachio nuts, unsalted, shelled, chopped (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 887 kJ / 212 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Sherry Panettone
5h 15min
Chicken Liver Parfait
2h 40min
Peas and jamon
40 Min
Wholemeal Focaccia with Sautéed Vegetables (TM5)
Brak ocen
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50min
Mayonnaise
5 min
Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce
1h
Millet-stuffed Cabbage Rolls with Mushroom Sauce
1h 40 min
Prawns with Tomato, Saffron and Anchovy Sauce
35 min
Crostata di Marmalata (Italian Jam Tart)
2h 35min
Floating islands
40 Min
Crêpes Suzette
35 min