Floating Islands

Floating Islands

4.6 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
  • milk
    450 g
  • egg yolks from medium eggs
    6
  • sugar
    70 g
  • vanilla sugar, homemade
    15 g
Meringue Islands
  • sugar
    30 g
  • egg whites from medium eggs
    6
  • fine sea salt
    1 pinch
  • liquid caramel (opcjonalnie) (see tip)
    30 g
  • pistachio nuts, unsalted, shelled (opcjonalnie) chopped
    25 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 10 g
Kalorie 887 kJ / 212 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...