
Urządzenia i Akcesoria
Baked Quince Crumble with Meadowsweet Ice Cream
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
6 portions
Składniki
Meadowsweet Ice Cream
-
whole milk300 g
-
double cream100 g
-
dried meadowsweet (see tip)5 g
-
egg yolks from medium eggs3
-
caster sugar60 g
Almond Crumble
-
unsalted butter cold, diced50 g
-
caster sugar50 g
-
ground almonds50 g
-
plain flour50 g
Baked Quince
-
quinces (approx. 270 g each)2
-
vanilla extract½ tsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
337.5 kcal /
1411.9 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
20.6 g
Węglowodany
34.4 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Sód
33.7 mg