Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 100 g alho-francês
- 10 g coentros
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 1 pitada de sal
- 180 g cenoura cortada em pedaços
- 100 g nabo cortado em pedaços pequenos
- 350 g beterraba cortada em pedaços pequenos
- 1000 g água
- Iogurte grego q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 404.4 kJ / 96.7 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 113.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de alface
35 Min
Sopa de beterraba
40 Min
Creme de brócolos e queijo camembert
45 Min
Creme de beterraba e laranja
40 Min
Sopa de beterraba
5 Min
Creme de aipo e maçã
30 Min
Creme de beterraba e maçã
40 Min
Vichyssoise de agrião
35 Min
Creme de couve-flor
45 Min
Creme de couve-flor e manjericão
45 Min
Creme de cenoura, leite de coco e caril
45 Min
Creme de curgete e abóbora
50 Min