Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 100 g di prosciutto crudo a fette
- 150 g di mascarpone
- 150 g di ricotta fresca, ben sgocciolata dal siero
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 360 kJ / 86 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 0.6 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake allo stracchino e mortadella con pistacchi
9 godz.
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10 min
Girelle integrali al tonno e ceci
8 Std.
Barchette agli asparagi e salmone
50min
Bicchierini ai tre peperoni
55min
Coni di bresaola e caprino con salsa di rucola
30 min
Mini cheesecake al pomodoro
3h 25min
Tortini con cuore di Parmigiano e pomodori secchi
1 godz.
Mini cheesecake al taleggio con pere caramellate
9 godz.
Rose di bresaola con crema ai pomodori secchi (per 2 persone)
25 Min
Cheesecake al tonno e alici con peperoni
9 godz.
Rose di salamino con sfoglia aromatizzata
1 godz.