Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 100 g di prosciutto crudo a fette
- 150 g di mascarpone
- 150 g di ricotta fresca, ben sgocciolata dal siero
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 360 kJ / 86 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 0.6 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10min
Bicchierini di Taleggio allo zafferano e verdure
20min
Bicchierini ai tre peperoni
55min
Budini aromatici al pomodoro
1h 10min
Pere, formaggio e miele
15min
Fagottini di bresaola e scamorza al Varoma
15min
Cheesecake al pesto genovese
9h
Mini cheesecake al pomodoro
3h 25 min
Cheesecake in bicchierino al gorgonzola e noci con miele
4 Std. 50 Min
Quiche ai pomodorini
1 godz.
Bicchierini prosciutto e piselli
35min
Bignè con tre mousse
2 godz.