Königsberger Klopse mit Erbsenpüree

Königsberger Klopse mit Erbsenpüree

3.9 187 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

Königsberger Klopse
  • Zitrone unbehandelt, 2 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält
    1
    1 EL geriebene Zitronenschale
  • Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
    1
  • Hackfleisch, gemischt
    500 g
  • Kapern, eingelegt abgetropft
    20 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
Erbsenpüree und Fertigstellung
  • Wasser
    500 g
  • Erbsen, TK
    450 g
  • Knollensellerie geschält, in Stücken
    200 g
  • Speckwürfel
    125 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Muskat
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 532 kcal / 2230 kJ
Białko 40 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 8.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...