Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Berry coulis
- 200 g fresh raspberries (see Tips)
- 100 g caster sugar
- 20 g lemon juice, freshly squeezed (approx. ½ lemon)
Summer ice cream cake
- 230 g shortbread biscuits
- 70 g blanched almonds, toasted
- 50 g raw sugar
- 2 eggs
- 300 g pouring (whipping) cream, chilled
- ½ tsp rose water
- 50 g dried cranberries
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts
- 100 g green seedless grapes, plus extra for decorating
- 100 g red seedless grapes, plus extra for decorating
- fresh raspberries, for decorating (opcjonalnie)
- strawberries, for decorating (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2116.3 kJ / 503.9 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 30.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 173.9 mg
Alternatywne przepisy
Almond shortbread biscuits
2h 10 min
Semi-freddo with marbled kiwi coulis
4 Std. 20 Min
Whole orange cake with spiced syrup
2 Std. 20 Min
Fondant
25 Min
Chocolate love cake with Turkish delight jelly
4h 55min
Peach and plum upside-down cake
50 min
Thai beef salad with noodles
1h
Flaky filo fingers
1 Std. 30 Min
Mini French apple cakes
1hod. 35min
Wholegrain scones
30 min
Quick almond biscuits
35 min
Pancake and fruit kebabs
1h