Summer ice cream cake

Summer ice cream cake

4.4 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
8 portions

Składniki

Berry coulis
  • fresh raspberries (see Tips)
    200 g
  • caster sugar
    100 g
  • lemon juice freshly squeezed (approx. ½ lemon)
    20 g
Summer ice cream cake
  • shortbread biscuits
    230 g
  • blanched almonds toasted
    70 g
  • raw sugar
    50 g
  • eggs
    2
  • pouring (whipping) cream chilled (see Tips)
    300 g
  • rose water
    ½ tsp
  • dried cranberries
    50 g
  • green seedless grapes plus extra for decorating
    100 g
  • red seedless grapes plus extra for decorating
    100 g
  • shelled unsalted pistachio nuts
    50 g
  • fresh raspberries (opcjonalnie) for decorating
  • strawberries (opcjonalnie) for decorating

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 173.9 mg
Białko 8.1 g
Kalorie 2116.3 kJ / 503.9 kcal
Tłuszcz 30.4 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 14.1 g
Węglowodany 49.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...