Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Berry coulis
- 200 g fresh raspberries (see Tips)
- 100 g caster sugar
- 20 g lemon juice, freshly squeezed (approx. ½ lemon)
Summer ice cream cake
- 230 g shortbread biscuits
- 70 g blanched almonds, toasted
- 50 g raw sugar
- 2 eggs
- 300 g pouring (whipping) cream, chilled
- ½ tsp rose water
- 50 g dried cranberries
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts
- 100 g green seedless grapes, plus extra for decorating
- 100 g red seedless grapes, plus extra for decorating
- fresh raspberries, for decorating (opcjonalnie)
- strawberries, for decorating (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2116.3 kJ / 503.9 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 30.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 173.9 mg
Alternatywne przepisy
Steamed lemon cake
2h 20min
Gravity cake
2h
Blackberry frozen yoghurt
12 godz. 5 min
Miso kraut
168 Std. 20 Min
Raspberry chiffon cake
5h 15min
Sardines in parcels with green bean salad
Brak ocen
Dirt puddings
1h 30min
Biscuit pops
2h 5min
Vanilla honey cupcakes
1h 20 min
Coconut butter cake
1h
Two-layer chocolate cake
3h 20min
Steamed chocolate cake with whipped cream
1h 10min