Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di cedro candito, a pezzi
- 30 g di scorza di arancia candita, a pezzi
- 50 g di gocce di cioccolato fondente, a pezzi
- 300 g di miele millefiori + q.b.
- 1 pizzico di cannella in polvere
- burro q.b.
- 150 g di mandorle con la pelle (o un misto di mandorle pelate e con la pelle a piacere) + q.b.
- 30 g di pinoli + q.b.
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 50 g di cacao amaro in polvere
-
230
g di mostarda bolognese
lub 230 g di confettura di mele cotogne - 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 75 g di Marsala secco
- frutta candita mista a pezzetti, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1519.2 kJ / 363.1 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 218.3 mg
Alternatywne przepisy
Castagnole (Cecamarini)
1小时 5 分钟
Cantucci
1 godz. 50 min
Riccioli mantovani
1h 20min
Rotolo al caffe e nocciola
2 Std. 30 Min
Crème brûlée portoghese
30 Min
Risolatte con mele e cannella
50min
Panforte
1h
Zuppa inglese ciocco-caffè
50min
Cantuccini di Prato
1h
Zuppa inglese in verrina
2小时 25 分钟
Brutti ma buoni di Gavirate
1sa 55 dk
Zuppa inglese
6 Std.