![Béchamel au fromage Béchamel au fromage](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3bbb396a-2598-4ff8-b25e-564c21343c3e/Derivates/64ed4123-7496-4f0b-a2e7-a6b9a925e160.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de fromage de votre choix, coupé en morceaux (comté, camembert, saint-nectaire...)
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 80 g de farine de blé
- 1000 g de lait
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 La recette complète
- Kalorie
- 9176 kJ / 2207 kcal
- Białko
- 103 g
- Węglowodany
- 95 g
- Tłuszcz
- 156 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes suzette
35 min
Sauce soubise
30 min
Crème brûlée à l’abondance
3h
Velouté de légumes nouveaux et crème dessert pistache
1h
Lasagnes à la béchamel au camembert
1h
Gratin dauphinois comme un tiramisu - Christophe Aribert
50 dk
Soupe poireaux-pommes de terre au fenouil
40 min
Crêpes des îles
40 min
Meringue italienne
30 min
Sauce au roquefort
20 min
Béchamel allégée
15 min
Flan pâtissier
4h 25 min