Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de fromage de votre choix, coupé en morceaux (comté, camembert, saint-nectaire...)
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 80 g de farine de blé
- 1000 g de lait
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 La recette complète
- Kalorie
- 9176 kJ / 2207 kcal
- Białko
- 103 g
- Węglowodany
- 95 g
- Tłuszcz
- 156 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpe Belle-Hélène
40 min
Crêpes suzette
35 Min
Sauce soubise
30 min
Sauce champignons à la crème et au vin blanc
30 min
Sauce béchamel Mode Sauce
15min
Sauce au fromage
20 min
Velouté de champignons à l'huile de truffe
50 menit
Velouté de champignons, croquettes de haddock
1 Std. 15 Min
Sauce blanche
10 min
Lasagnes à la béchamel au camembert
1j
Crêpes épaisses à la bière
55 Min
Sauce mayonnaise
10 min