Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 200 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 4 œufs
- 80 g de farine de blé
-
50
g d'amandes en poudre
lub 50 g de noix de coco râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1386 kJ / 331 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Cake à la noix de coco
55min
Gâteau au yaourt
40min
Moelleux aux pommes
50min
Gâteau de rêve danois
1h
Gâteau Dudule
1h
Le gâteau de Peau d'Ane
1h 15 min
Gâteau au chocolat et fromage blanc
40min
Quatre-quarts
55min
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40min
Gâteau aux pommes et sucre vanillé
55min
Gâteau à la noix de coco et chocolat
40min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1h