Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à pizza
- 160 g d'eau
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 1 pincée de sucre en poudre
- 350 g de farine blanche type 45
- 10 g d'huile végétale
- ¾ c. à café de sel
La garniture
- 500 g d'eau
- 500 g de pomme de terre, détaillée en dés (1 cm env.)
- 300 g de fromage frais
- 80 g de lait
- 50 g de pesto de basilic
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ¼ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g de tomate, détaillée en dés (1 cm env.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3159 kJ / 755 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 90 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte au poireau et saumon fumé
1h 10 min
Pommes de terre épicées dans leur peau
55 Min
Pizza quatre fromages
1 Std. 40 Min
Pizza à la betterave
1j 30 menit
Pizza au saumon
1 Std. 15 Min
Pizza au fromage et aux lardons
1j 30 menit
Hachis parmentier
50 menit
Pizza au thon
1 Std. 40 Min
Gratin crémeux à la normande
1 godz. 5 min
Pizza à la pomme de terre et aux légumes
2j
Gratin de pommes de terre, céleri et chorizo
1 godz. 35 min
Gratin dauphinois
50 menit