Urządzenia i Akcesoria
Ladoo
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
30 pieces
Składniki
Batter
-
ghee80 g
-
chickpea (besan) flour500 g
-
baking powder1 tbsp
-
sea salt1 tsp
-
nutmeg1 ½ tsp
-
ground cardamom3 tsp
-
water620 g
-
vegetable oil to deep fry1000 - 1200 g
Syrup
-
water220 g
-
white sugar300 g
-
rose essence2 drops
-
ground cardamom1 tsp
-
natural red food colouring2 tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
118.5 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
595.6 kJ /
141.8 kcal
Tłuszcz
6.3 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
16.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Karachi halwa
3 godz.
Besan ki burfi
5 godz. 5 min
Fresh coconut chutney
10 min
Mint and peanut chutney
35 min
Onion bhaji
45 min
Garlic and coriander naan
1 godz. 30 min
Carrot halwa
1 godz. 5 min
Vada
2 godz. 35 min
Parathas
1 godz. 30 min
Rasam
20 min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 godz. 10 min
Masala Chai
15 min