Urządzenia i Akcesoria
Ladoo
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
30 pieces
Składniki
Batter
-
ghee80 g
-
chickpea (besan) flour500 g
-
baking powder1 tbsp
-
sea salt1 tsp
-
nutmeg1 ½ tsp
-
ground cardamom3 tsp
-
water620 g
-
vegetable oil to deep fry1000 - 1200 g
Syrup
-
water220 g
-
white sugar300 g
-
rose essence2 drops
-
ground cardamom1 tsp
-
natural red food colouring2 tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
118.5 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
595.6 kJ /
141.8 kcal
Tłuszcz
6.3 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
16.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chai masala tea
15 Min
Chana magaj
2 Std. 30 Min
Karachi halwa
3 Std.
Besan ki burfi
5 Std. 5 Min
Nankhatai (Cardamom biscuits)
35 Min
Kheer
2 Std.
Burfee
24 Std. 30 Min
Vada
2 Std. 35 Min
Shrikhand (flavoured hung yoghurt)
12 Std. 15 Min
Carrot halwa
1 Std. 5 Min
Chai Masala (Masala Tea)
15 Min
Coriander chilli chutney
5 Min