Urządzenia i Akcesoria
Ladoo
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
30 pieces
Składniki
Batter
-
ghee80 g
-
chickpea (besan) flour500 g
-
baking powder1 tbsp
-
sea salt1 tsp
-
nutmeg1 ½ tsp
-
ground cardamom3 tsp
-
water620 g
-
vegetable oil to deep fry1000 - 1200 g
Syrup
-
water220 g
-
white sugar300 g
-
rose essence2 drops
-
ground cardamom1 tsp
-
natural red food colouring2 tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
118.5 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
595.6 kJ /
141.8 kcal
Tłuszcz
6.3 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
16.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Besan ki burfi
5 godz. 5 min
Burfee
24 godz. 30 min
Fresh coconut chutney
10 min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Savoury semolina
15 min
Shrikhand (flavoured hung yoghurt)
12 godz. 15 min
Puri
35 min
Parathas
1 godz. 30 min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 godz. 10 min
Jelebi
25 godz.
Dosa (Indian Rice and Lentil Crepes)
16 godz.
Carrot halwa
1 godz. 5 min