![Salsa de zarzamora y chile morita Salsa de zarzamora y chile morita](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/02A81DFE-4CF5-40F1-9F18-80AF1A1BB34B/Derivates/2082CC79-E40D-4C38-8C2A-34690816D914.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 chile morita, sin rabo
- 45 g de cebolla
- 10 g de aceite de oliva
- 200 g de zarzamoras
- 350 g de higos, cortados en cuartos
- 100 g de agua
- ½ cdita de sal fina
- 1 cda de azúcar
- 1 cda de vinagre de manzana
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 2226 kJ / 530 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 113 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de camarón
40 min
Chiles en nogada
1h
Tamales de Frijol
3h
Salsa de chile habanero, tamarindo y mango
30 min
Quesadillas de chicharrón prensado
30 min
Romeritos
1h 40 min
Caldo de camarón
25 min
Atole de Piña
25 min
Adobo al pastor
10min
Salsa BBQ casera
50 dk
Bolitas de plátano macho
40 min
Chiles jalapeños en escabeche
40 min