Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (stagionatura 30 mesi)
- 250 g di latte
- 30 g di burro
- 30 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe + q.b.
- 1 tuorlo
- 30 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1494 kJ / 357 kcal
- Białko
- 20.7 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 26.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55 Min
Fonduta svizzera
20 Min
Mini soufflé con fonduta al Parmigiano Reggiano
1h 30 min
Fonduta con tartufo bianco
2h 20 min
Flan di funghi porcini
1 Std.
Fonduta di formaggio
20 Min
Piccoli flan al formaggio di capra e porri con salsa allo yogurt
45 Min
Sformati di piselli con salsa al formaggio
50 min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1 godz. 15 min
Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
1 godz. 15 min
Crema al Parmigiano Reggiano
10 Min
Fonduta
8j 20 menit