Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Serranoham
- 2 hardgekookte eieren
- 50 g extra vergine olijfolie
- 100 g boter
- 30 g ui
- 170 g meel
- 800 g volle melk op kamertemperatuur
- 1 snuifje gemalen nootmuskaat
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 2 snuifjes zout (aanpassen naar smaak)
Voor het paneren en frituren
- 2 eieren
- 200 g paneermeel
- extra vergine olijfolie (flinke hoeveelheid om te kunnen frituren)
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 367 kJ / 88 kcal
- Białko
- 2.64 g
- Węglowodany
- 5.64 g
- Tłuszcz
- 6.07 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vers pastadeeg
1小时
Crème anglaise
15min
Kipballetjes in tomatensaus met spaghetti
1小时
IJssandwich
Brak ocen
Lamsspiesjes
Brak ocen
Dropijs
8 godz. 30 min
Antioxidantenboost
10min
Spaghetti met tomaat en spek
35 分钟
Vleesballetjes met parelrijst
Brak ocen
Basisbouillon
Brak ocen
Frangipanetaart
1h 25min
Ovenschotel van aardappelen
1小时 30 分钟