什錦燴海蔘

什錦燴海蔘

5.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 人份

Składniki

  • 蒜頭
    10 克
  • 2 片
  • 15 克
  • 蓮藕 去皮,切薄片(厚約0.2公分)
    35 克
  • 海蔘 洗淨、切大塊(長約4-5公分)
    250 克
  • 花枝 洗淨、切片(長約3公分)
    220 克
  • 玉米筍 切段
    35 克
  • 紅蘿蔔 去皮、切片
    15 克
  • 素蠔油
    1 茶匙
  • ¼ 茶匙
  • ¼ 茶匙
  • 米酒
    1 茶匙
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 切段
    10 克
  • 豌豆莢 去蒂頭和筋
    35 克
  • 烏醋
    1 茶匙
  • 太白粉 與2茶匙水調勻
    1 茶匙
  • 香油 少許

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 94 kcal / 393 kJ
Białko 11.1 g
Tłuszcz 4.1 g
Węglowodany 3.9 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...