Crostata mele e cannella

Crostata mele e cannella

4.5 210 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porzioni

Składniki

Pasta frolla
  • 150 g di burro a pezzi + q.b.
  • 200 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
  • 30 g di mandorle pelate
  • 3 pezzi di scorza di limone preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
  • 100 g di fecola di patate
  • 120 g zucchero
  • 1 uovo
  • 1 tuorlo
Farcitura
  • 700 g di mele a tocchi
  • 1 limone il succo spremuto fresco
  • 50 g zucchero
  • 1 cucchiaini rasi di cannella
  • 100 g di confettura di amarena

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 4 g
Kalorie 1293 kJ / 309 kcal
Tłuszcz 13.6 g
Błonnik 1.9 g
Węglowodany 45.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...