Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 150 g di burro a pezzi + q.b.
- 200 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 30 g di mandorle pelate
- 3 pezzi di scorza di limone, preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
- 100 g di fecola di patate
- 120 g di zucchero
- 1 uovo
- 1 tuorlo
Farcitura
- 700 g di mele a tocchi
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- 50 g di zucchero
- 1 cucchiaini rasi di cannella
- 100 g di confettura di amarena
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1293 kJ / 309 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta ricotta e cioccolato
55 min
Torta di mele, cannella e mandorle
1hod. 30min
Muffin noci e mele renette
50p
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45min
Crostata bigusto
1óra 55p
Torta soffice alla ricotta e al cioccolato
55 min
Sbriciolata integrale con composta di mele e uvetta
1h 10min
Plumcake alle mandorle
1óra 5p
Torta di mele e yogurt
1hod. 30min
Crostata di mele
1óra 5p
Torta di mele e nocciole
1h
Strudel di mele
1h 35 min