
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Flaky Pastry
- 200 g unsalted butter cut in pieces (1-2 cm) and frozen
- 200 g plain flour plus extra for dusting
- 90 g water cold
- ½ tsp fine sea salt
Caramelised Onions
- 1 garlic clove
- 20 g unsalted butter
- 110 g streaky bacon, cured and smoked cut in strips (2 cm)
- 250 g onions cut in eighths, layers separated
- 20 g dark brown sugar
- 20 g balsamic vinegar
- ½ tsp fine sea salt
Chicken Filling
- 600 g water
- 500 g chicken breast fillets, skinless
- 220 g sweet potato peeled, cubed (2 cm)
- 3 sprigs fresh thyme leaves only, plus extra for garnishing
- 1 - 2 pinches fine sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 150 g fresh mushrooms quartered
- 40 g unsalted butter
- 30 g plain flour plus extra for dusting
-
1
tsp chicken stock paste homemade
lub ½ chicken stock cube (for 0.5 l) homemade - 50 g whipping cream
- milk for glazing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 819.5 kcal / 3442.3 kJ
- Białko
- 29.8 g
- Tłuszcz
- 51.3 g
- Węglowodany
- 57.4 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.3 g
- Sód
- 1275.4 mg