Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spring onions, cut in pieces (4 cm)
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
-
10
g vegetable oil
lub sunflower oil - 300 g raw prawns, peeled, trimmed (see tip)
- 1 Tbsp rice wine
- 1 fresh red chilli, thinly sliced (opcjonalnie)
- 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 841 kJ / 231 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35min
Stir-fried Clams
35min
Prawns and Cuttlefish with Celery
30 mnt
Squid with Ginger and Soy
40 min
Beef and Tomato Stew
1hod. 25min
Stir-fried Vegetables
10 min
Chinese Style Stir-Fried Vegetables
30 mnt
Sambal Petai Prawns
20 mnt
Egg Fried Rice
35min
Prawn Stir-Fry with Rice and Vegetables
45 mnt
Kung Pao Prawns
45 mnt
Braised Chicken Wings With Mushrooms
1j