Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sauce
- 5 g sugar
- 30 g soy sauce
- 120 g rice vinegar
- 1 ½ tsp fine sea salt
Marinade
- 100 g pork meat, lean, sinew free, cut in thin strips
- 5 g soy sauce
- 5 g sherry
- 5 g cornflour
- 20 g water
- 5 g sesame oil, plus extra for drizzling
- 1 fresh red chilli, halved, deseeded
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper, plus extra for sprinkling
Broth
- 25 g dried shiitake mushrooms
- 15 g dried wood ear mushrooms (see tip)
- 15 g dried enokitake mushrooms
- 1560 g water, plus enough extra, hot, for soaking
- 30 g cornflour
- 5 g vegetable oil
- 2 medium eggs, beaten
-
1
beef stock cube (for 0.5 l)
lub 1 heaped tsp beef stock paste, homemade - 250 g tofu, cut in small cubes
- 20 g coriander leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 155 kJ / 37 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Steamed Garlic Prawns
30 min
Rice with Duck
1h 5min
Prawn and Miso Noodle Soup
20 min
Mushroom Broth
30 min
Spinach Soup and Pea Risotto with Prawns
30 min
Salted Vegetables Duck Soup
2 Std. 5 Min
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20 min
Spicy Seafood Soup (Tom Yum)
30 min
Crab Briks
35min
Spiced Garlic Prawns and Squid
20 min
Braised Chicken with Chestnuts
40 Min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 Min