Kung Pao Prawns
TM6 TM5

Kung Pao Prawns

3.4 (11 ocen)

Składniki

  • 20 g garlic cloves
  • 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
  • 10 g vegetable oil
    lub sunflower oil
  • 300 g raw tiger prawns, peeled, deveined (see tip)
  • 10 dried chillies, cut in long strips
  • ½ tsp Sichuan peppercorns
  • 10 g red chilli oil
  • 10 g soy paste (see tip)
  • 10 g rice wine
  • 10 g sugar
  • 20 g spring onions, cut in pieces (3 cm)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
908 kJ / 217 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy