Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g garlic cloves
-
10
g vegetable oil
lub sunflower oil - 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 300 g raw tiger prawns, peeled, deveined (see tip)
- 10 dried chillies, cut in long strips
- ½ tsp Sichuan peppercorns
- 10 g red chilli oil
- 10 g soy paste (see tip)
- 10 g rice wine
- 10 g sugar
- 20 g spring onions, cut in pieces (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 908 kJ / 217 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Prawn Curry
30min
Steamed Garlic Prawns
30min
Tom Yum with Prawns
25 min
Pasta with Spicy Prawns and Ginger
25 min
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20 min
Prawns and Cuttlefish with Celery
30min
Sour Fish Curry (Fish Ambul Thiyal)
1h
Beef Teriyaki with Rice
1h 50 min
Creamy Mushroom Soup
20 min
Seafood Risotto with Chorizo
1 godz. 5 min
Stir-fried Clams
35 Min
Thai Steamed Salmon Parcels
45min