Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g garlic cloves
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
-
10
g vegetable oil
lub sunflower oil - 300 g raw tiger prawns, peeled, deveined (see tip)
- 10 dried chillies, cut in long strips
- ½ tsp Sichuan peppercorns
- 10 g red chilli oil
- 10 g soy paste (see tip)
- 10 g rice wine
- 10 g sugar
- 20 g spring onions, cut in pieces (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 908 kJ / 217 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Creamy mushroom soup
20 Min
Curry chicken
1 Std.
Steamed Chicken with Chilli Sauce
30 Min
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45min
Thai Prawn Patties
1h 20min
Pork and Mushroom Broth
1 Std. 25 Min
Squid with Ginger and Soy
40min
Prawn and Fish Ball Soup with Ramen Noodles
35 Min
Thai Mussels
25min
Chinese Style Stir-Fried Vegetables
30 Min
Chicken stock paste
45min
Fish Stew
45min