Kürbis-Moussaka

Kürbis-Moussaka

4.2 413 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Moussaka
  • Auberginen in Scheiben (5 mm)
    250 g
  • Hokkaido-Kürbis in Stücken
    400 g
  • Johannisbrotkernmehl
    1 TL
  • Salz und etwas mehr zum Salzen der Auberginen
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    1 ½ TL
  • Feta in Stücken
    200 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Olivenöl
    20 g
  • Rinderhackfleisch
    400 g
  • Wasser
    150 g
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Tomatenmark
    30 g
  • Bohnenkraut, getrocknet, gemahlen
    ½ TL
  • Zimt
    2 Prisen
  • Piment
    2 Prisen
Guss und Fertigstellung
  • Parmesan in Stücken
    100 g
  • Sahne
    200 g
  • Eier
    2
  • Salz
    2 Prisen
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Muskat
    1 Msp.

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 753 kcal / 3153 kJ
Białko 43 g
Tłuszcz 58 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...