Gluten free scones

Gluten free scones

2.9 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 portions

Składniki

  • blanched almonds
    80 g
  • rice flour (see Tips)
    140 g
  • potato starch
    80 g
  • arrowroot flour plus extra for dusting
    40 g
  • gluten free baking powder (see Tips)
    2 tsp
  • salt
    1 pinch
  • unsalted butter cut into pieces, plus extra to serve
    80 g
  • egg yolk
    1
  • full cream milk plus extra for glazing
    100 g
  • jam to serve
  • double cream to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 169.6 mg
Białko 4.1 g
Kalorie 1214.1 kJ / 289 kcal
Tłuszcz 17.3 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Węglowodany 28.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...