Gluten free scones
TM6 TM5 TM31

Gluten free scones

3.0 (21 ocen)

Składniki

  • 80 g blanched almonds
  • 140 g rice flour (see Tips)
  • 80 g potato starch
  • 40 g arrowroot flour, plus extra for dusting
  • 2 tsp gluten free baking powder (see Tips)
  • 1 pinch salt
  • 80 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to serve
  • 1 egg yolk
  • 100 g full cream milk, plus extra for glazing
  • jam, to serve
  • double cream, to serve

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1214.1 kJ / 289 kcal
Białko
4.1 g
Węglowodany
28.9 g
Tłuszcz
17.3 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Błonnik
1.9 g
Sód
169.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy