Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g blanched almonds
- 140 g rice flour (see Tips)
- 80 g potato starch
- 40 g arrowroot flour, plus extra for dusting
- 2 tsp gluten free baking powder (see Tips)
- 1 pinch salt
- 80 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to serve
- 1 egg yolk
- 100 g full cream milk, plus extra for glazing
- jam, to serve
- double cream, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1214.1 kJ / 289 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 28.9 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 169.6 mg
Alternatywne przepisy
Butter chicken
55min
Gluten free birthday sponge cake
1h 10min
Gluten free waffles with maple bacon
1 godz.
Wholegrain scones
30 min
Gluten free shortcrust pastry
1h 40min
Gluten free pasta
50min
Gluten free sticky date puddings
1h 5 min
Gluten free sausage rolls
2 godz. 5 min
Gluten free shortbread
1 godz. 20 min
Gluten free chocolate brownie
45 min
Chocolate self-saucing pudding
50min
Pancake and fruit kebabs
1 godz.