Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Curry Paste
- 2 - 3 garlic cloves, halved
- 1 oz extra virgin olive oil
- 7 oz yellow onions, cut into wedges
- 1 long red chili, stem and seeds removed
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp salt
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp garam masala
- ½ - 1 tsp chili powder, to taste
- 1 tsp grated ginger
- ½ oz cilantro leaves
- 1 ½ oz tomato paste
- 2 oz sliced almonds, toasted
- 28 oz boneless beef chuck roast, cubed (2 in.)
- 14 oz canned coconut milk
- 10 oz beef stock
Cucumber Couscous
- 10 oz couscous
- 11 oz beef stock
- 5 oz Persian cucumbers, diced
- 2 oz sliced almonds, toasted
- ½ oz cilantro leaves, to garnish
- 8 - 10 sprigs fresh mint, leaves only, plus extra chopped, to garnish
- 2 ½ oz olive oil
- ½ oz lemon juice
- ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5380.3 kJ / 1285.9 kcal
- Białko
- 59.3 g
- Węglowodany
- 91.2 g
- Tłuszcz
- 71.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.6 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Sód
- 651.3 mg
Alternatywne przepisy
Lala's creamy lemon butter chicken
1 Std. 10 Min
Creamy chicken curry and rice
45min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30min
Slow Cooked White Chicken Chili
2h 10min
Cooking White Rice
25 Min
Creamy beef curry
1 Std. 15 Min
Baked Chicken Breasts Pizzaiola
55 min
Slow Cooked Hoisin Pulled Pork with Sesame Ginger Slaw
6h 10 min
Slow Cooked Beef Stroganoff
7h
Korean beef bulgogi (TM6)
1 Std. 30 Min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 Std. 15 Min
Mini chicken kyivs
45min