Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Curry Paste
- 2 - 3 garlic cloves, halved
- 1 oz extra virgin olive oil
- 7 oz yellow onions, cut into wedges
- 1 long red chili, stem and seeds removed
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp salt
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp garam masala
- ½ - 1 tsp chili powder, to taste
- 1 tsp grated ginger
- ½ oz cilantro leaves
- 1 ½ oz tomato paste
- 2 oz sliced almonds, toasted
- 28 oz boneless beef chuck roast, cubed (2 in.)
- 14 oz canned coconut milk
- 10 oz beef stock
Cucumber Couscous
- 10 oz couscous
- 11 oz beef stock
- 5 oz Persian cucumbers, diced
- 2 oz sliced almonds, toasted
- ½ oz cilantro leaves, to garnish
- 8 - 10 sprigs fresh mint, leaves only, plus extra chopped, to garnish
- 2 ½ oz olive oil
- ½ oz lemon juice
- ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5380.3 kJ / 1285.9 kcal
- Białko
- 59.3 g
- Węglowodany
- 91.2 g
- Tłuszcz
- 71.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.6 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Sód
- 651.3 mg
Alternatywne przepisy
Lala's creamy lemon butter chicken
1h 10 min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15 min
Asian Stir Fry with Noodles (Metric)
1h 5min
Marry Me Chicken
40 min
Meatloaf
1h 20min
Slow Cooked Corned Beef and Cabbage
6h
Sous Vide Orange Thyme Pork Chops with Cherry Port Sauce
2h 50 min
Lemon Garlic White Rice
35min
Steamed Vegetables with Kefir Dressing
40 min
Creole Style Jambalaya
1h 10 min
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1h 50min
Korean beef bulgogi (TM6)
1h 30min