Oyster Mushroom and Champagne Risotto

Oyster Mushroom and Champagne Risotto

3.9 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    50 g
  • garlic clove
    1
  • onions quartered
    150 g
  • olive oil
    30 g
  • streaky bacon, cured and smoked thinly sliced
    100 g
  • fresh oyster mushroom sliced (5 mm)
    250 g
  • chicken stock paste, homemade
    1 heaped tsp
    1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • Champagne
    300 g
    dry white wine
  • water
    500 g
  • risotto rice (e.g. carnaroli, Arborio)
    300 g
  • unsalted butter diced
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 642.4 kcal / 2687.9 kJ
Białko 15.3 g
Tłuszcz 27.4 g
Węglowodany 69.8 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Sód 480.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...