
Urządzenia i Akcesoria
Oyster Mushroom and Champagne Risotto
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)50 g
-
garlic clove1
-
onions quartered150 g
-
olive oil30 g
-
streaky bacon, cured and smoked thinly sliced100 g
-
fresh oyster mushroom sliced (5 mm)250 g
-
chicken stock paste, homemade1 heaped tsp
-
Champagne300 g
-
water500 g
-
risotto rice (e.g. carnaroli, Arborio)300 g
-
unsalted butter diced30 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
642.4 kcal /
2687.9 kJ
Białko
15.3 g
Tłuszcz
27.4 g
Węglowodany
69.8 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Sód
480.9 mg