Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g onions, quartered
- 20 g fresh basil leaves
- 3 garlic cloves
- 1 tsp salt, or to taste
- 80 g olive oil
- 1 Tbsp tomato purée
-
1500
g tomatoes, fresh, ripe, peeled and deseeded
lub 3 tins tinned chopped tomatoes (3 x 400 g tin)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 580 kJ / 139 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Risotto for One
35 min
Pasta with Fennel and Tomato Sauce
45 min
Italian Bean Soup - Pasta e fagioli
40 min
Pasta Amatriciana
30 min
Arrabbiata sauce
20 min
Hollandaise Sauce
15 Min
Béchamel Sauce
15 Min
Bolognese Sauce
1h 15min
Fresh Pasta Dough
1h
Hollandaise Sauce
15 Min
Béchamel Sauce
15 Min
Patatas Bravas with Chorizo
1 godz. 20 min