Hähnchen Tikka Masala

Hähnchen Tikka Masala

4.1 1.0K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Hähnchenbrustfilet, ohne Haut gewürfelt (3 cm)
    500 g
  • Sonnenblumenöl
    50 g
  • Garam Masala
    5 TL
  • Cayenne-Pfeffer
    1 Prise
  • Salz
    1 Prise
  • Pfeffer
    1 Prise
  • frischer Ingwer in dünnen Scheiben
    15 g
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Tomaten in Würfeln
    100 g
  • passierte Tomaten
    100 g
  • Kokosmilch
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 303 kcal / 1269 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...